KRM_sviesos_naktis_skrajute_2

 

Šviesos naktis

Gruodžio 5 – sausio 6 dienomis į Kauno rajono muziejų buvo atkeliavusi „ŠVIESOS NAKTIS“!

Tai keliaujanti novatyvios tekstilės paroda, lydima atvirų kūrybinių meno dirbtuvių. Šis tęstinis tarptautinis projektas pirmą kartą įgyvendintas 2006 m. Nuo to laiko paroda apkeliavo ne tik atskirus Lietuvos miestus, bet pabuvojo Čekijoje, Baltarusijoje, Estijoje, Vokietijoje. Dailininkai savo darbus dekoruoja liuminescenciniam apšvietimui jautriais siūlais ar dažais ir eksponuoja objektus tamsoje, apšviesdami juos tik liuminescencine šviesa. Toks neįprastas apšvietimas meno kūriniams suteikia paslaptingumo aurą.

Ši meno laboratorija Kauno rajono muziejaus erdvėse pirmąją gruodžio savaitę pristatė kūrybines dirbtuves „Šviesos naktis“. Menininkai Laima Oržekauskienė, Jolanta Šmidtienė, Gaila Akelienė, Modestas Malinauskas ir VDA–Kauno dailės instituto studentai į dvaro aplinką neleido ateiti tamsai. Šių meno dirbtuvių metu kūrėjai tęsė parodos „Eksperimentai su šviesa: meno laboratorija“ idėją. Šį kartą nauja meno instaliacija buvo sukurta ir pritaikyta specialiai Kauno rajono muziejaus erdvėms. Iš netradicinių medžiagų pagaminti objektai dar labiau praturtino ir papuošė Raudondvario dvarą, palikdami neišldildomą įspūdį jo lankytojams.

Pro pilies bokšto langus visą naktį sklindanti paslaptinga šviesa ir spindintys meno objektai džiugino visų žiemos švenčių metu.