„MUZIEJŲ NAKTIS 2016“

2016 m. gegužės 21 d., šeštadienis, Raudondvaris, Kauno r.

 

Maloniai kviečiame gegužės 21 d. į švediško kino vakarą Kauno rajono muziejuje. Į kino seansus ir ekskursiją būtina registruotis telefonu 8 612 53 314

Programa:

18.00 Švedijos kino filmų naktis pilies bokšte. Globėja Švedijos ambasada Vilniuje.

18.00 – 19.15 Martin Högdahl „Ledo drakonas“ (2012 m., 73 min.) 

Švediško kino vakarą pradėsime nuo kupino nuotykių filmo “Ledo drakonas”. Vienuolikmetis Mikas gyvena su broliu ir alkoholiku tėvu Stokholme. Po pamokų berniukas daug laiko praleidžia muziejuje, nes domisi banginių gyvenimu. Dėl situacijos šeimoje Mikas yra išsiunčiamas pas tetą Leną, gyvenančią šiaurės Švedijoje. Čia jis išmoksta žvejoti, susiranda naujų draugų ir pirmą kartą įsimyli. Mikas bando padaryti savo aplinkos žmones laimingais. Bet kita vertus, jis ieško savo kelio. Galų gale Mikas nusprendžia pabėgti su savo draugais plaustu, vadinamu „Ledo drakonas“. Tai nuotykių pilna jauno vaikino kelionė.

Guldbagge apdovanojimas už geriausius vizualinius efektus. 

Filmas originalo kalba su  lietuviškais subtitrais.

19.30 – 21.00 Frederik Gertten „Dideli berniukai pašėlo dėl bananų!” (2011 m., 87 min.)

Dokumentinė juosta apie aktyvizmą ir žodžio laisvę, pasakojanti, kaip režisieriui buvo iškelta byla dėl jo ankstesnio darbo, kuriame jis apžvelgė teisinę kovą tarp Nikaragvos piliečių ir didžiausios vaisių kompanijos pasaulyje „Dole“.

Sarasota filmų festivalyje laimėjęs žiuri prizą kaip geriausias dokumentinis filmas.Nominuotas keturiuose festivaliuose Sundance, Sarasota, Milano tarptautiniame filmų festivalyje.

Filmas originalo kalba su lietuviškais subtitrais.

21.15 – 22.25 Måns Mårlind, Björn Stein „Nepraliek nė ašaros“ (2013 m., 109 min.)

Švedijos vakarinėje pakrantėje įsikūrusiame Geteborgo mieste Pelas siekia savo svajonės tapti žvaigžde muzikos industrijoje. Tačiau jam koją kiša vienas dalykas – jis pats! Belieka stebėtis, kaip Pelas keliaudamas per draugystę ir kivirčus, meilę ir išdavystę ieško tikrojo savo pašaukimo.

Filmas originalo kalba su lietuviškais subtitrais.

20.00 – 23.00 Nemokamas muziejaus ekspozicijų ir Edgar Degas ofortų parodos “Impresionizmas – buka tiesa” lankymas.

20.00 ir 20.30 Nuometo rišimo (nuometavimo) demonstravimas (Asta Vandytė, Lietuvių tautinio kostiumo ekspertė).

21.45 „Rožės pražydėjimas tamsoj“ floristinio objekto pristatymas Kauno rajono muziejaus Rūsio galerijoje (Antanas Mažonas, floristas, „Floristai ant ribos“).

22.15 – 23.15 Nemokama ekskursija “Kelionė po Raudondvario Tiškevičių dvarą” (Veda Andrius Marcinkevičius, muziejininkas, Zigmas Kalesinskas, direktorius).


 

Švediško kino vakarus remia:

 

SA2Fpms_eng

 

 

 

Swedish institute

 

 

 


 

Renginio partneris:

flo

 

 

 


 

Akimirkos iš tarptautinės muziejų nakties:

Nuotraukos Tado Kozlovo