GRAFO BENEDIKTO HENRIKO TIŠKEVIČIAUS FOTOGRAFIJOS PAMOKOS

Raudondvario grafas Benediktas H. Tiškevičius yra pagarsėjęs ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje. Visi jį atpažįsta iš šaunaus XIX a. pab. išradimo – nedidelio formato momentinio fotoaparato kodak, kurį grafas nešiojasi su savimi visur ir visada. Nuolat žybsintis fotoaparatas yra pats smagiausias aukštuomenės žaisliukas.

Ne paslaptis, kad Benediktas Henrikas yra prestižinio Paryžiaus fotoklubo narys. O jo fotostudijose Paryžiuje ir Vialoje surasi fotografijai skirtos įrangos net už 40 tūkstančių sidabro rublių! Tačiau dar labiau nei pasakiškų turtų grafui pavydima šlovės ir aukso medalių, pelnytų 1876 m. ir 1899 m. tarptautinėse fotografijos parodose Berlyne ir Filadelfijoje. Akivaizdu, kad grafo fotografinis palikimas net ir šiandien visiems yra be galo įdomus. Juk dauguma jo fotografijų – patys tikriausi kelionių pėdsakai. Tai ir Amazonės pelkės, ir Afrikos dykumų smėlynai, ir Kinijos imperatoriaus rūmai…

Ateik į Kauno rajono muziejų ir išvysk grafo nuotykius savo akimis! Nes 2019 gegužę startavęs vos su 24 autentiškomis XIX a. pab. fotografijomis, šiandien Kauno rajono muziejus jau turi surinkęs net 160 originalių grafo fotografijų kolekciją. Buvusioje Tiškevičių rezidencijoje Raudondvario dvare  tu galėsi kurti ir tobulėti drauge su juo. Tik pasiimk su savimi mobilųjį telefoną. 

Registracija iš anksto telefonu 8 612 53 314, el. paštu krmuziejus@gmail.com arba kulturospasas.emokykla.lt

Benedikto Henriko Tiškevičiaus sūnūs medžioklėje Vialoje. 1897 m. liepa–rugpjūtis. Nuotrauka iš Kauno rajono muziejaus fondų.