Kryžiažodis „Honoratos obuolių pyragas“

Profesorius Tadas ir jo žmona Honorata buvo atviri ir linksmi. Smagiai švęsdavo šventes, per Šv. Kalėdas stiklo paukšteliais papuošdavo eglutę. Nuotaikingai bičiuliaudavosi gandrai, geniai ir strazdai ant svetainėje stovinčio medelio šakų – tuo tarpu Obelynės svečiai kirsdavo pyragą. Juk Ivanauskų šeimai gerai derėjo ne tik vasariniai, bet ir žieminiai obuoliai, šaltuoju metų sezonu gerai išsilaikantys ant spintos. Jų buvo prikrautos visos dėžės ir apdėliotos palangės; vienas kitas siūbavo ir ant eglutės. Ragaudami obuolių vyną svečiai spėliodavo, kokios rūšies obuolys šįkart pasitaikė pyrage.

Kviečiame spręsti kryžiažodį, o teisingų atsakymų lauksime iki š. m. balandžio 15 d. privačia facebook žinute arba adresu krmuziejus@gmail.com. Burtų keliu atrinkto nugalėtojo laukia šaunus prizas!
Atsakymai ir nugalėtojas (-a) bus skelbiami balandžio 16 d.

 

 

 

 

 

Kryžiažodžio atsakymai:

  1. Vilhelmas, 2. Suislepinis, 3. Gegutės, 4. Antaninis, 5. Uelsi, 6. Vytis, 7. Kortlendas, 8. Popierinis, 9. Pepinas, 10. Karaliene, 11. Gudobelių, 12. Abrikosinis, 13. Koštelė, 14. Žemaičiams, 15. Luiza, 16. Melba, 17. Geležinis

Pagrindinis atsakymas: Lietuvos paukščiai.

Ačiū visiems teisingai išsprendusiems kryžiažodį.