PAVASARIS OBELYNĖJE

Pavasaris kairiajame Nemuno krante, ties Lampėdžiais, jau nebestypčioja ant galų pirštų, o žengia pilna pėda. Nors atokiose atkalnėse dar guli permatomo ledo lopinėliai, tačiau įsaulyje jau skleidžiasi pirmieji ryškiaspalviai žibučių žiedeliai, o Obelynės sodas ir parkas džiugina baltuojančiais gausiai žydinčių snieguolių plotais, japoninių magnolijų pumpurai jau pasiruošę bet kurią akimirką suplėšyti savo pūkuotus žieminius apvalkalus ir atverti baltus kvapnius žiedus. 

Ankstyvą rytą parkas ir sodas virsta stebuklinga koncertine erdve, įvairiausių paukščių balsais skelbiančia pavasarį. Tą akimirką supranti, kad akademiko prof. Tado Ivanausko, vieno pirmųjų gamtosaugininkų Europoje ir Lietuvoje, išmonės, proto, darbščių rankų sukurtas ir mums padovanotas Obelynės parkas nekelia abejonių ar klausimų, dėl šio unikalaus Pakaunės gamtos kampelio reikšmingumo XXI a. Kauno rajono ir Lietuvos visuomenei.

Artėjant didžiajai Prisikėlimo šventei, Kauno rajono muziejus dovanoja savo lankytojams atgimstančios Obelynės pavasarinius vaizdus ir kviečia tai pajusti asmeniškai realybėje.

Zigmas Kalesinskas, muziejaus direktorius