Kauno rajono jaunimas kulinarijos paslapčių mokėsi iš „NeRestoranas“ šefo

Rugsėjo 20 d. profesoriaus Tado Ivanausko Obelynės sodyboje Kauno rajono jaunimas (14–28 m.) dalyvavo kavinės „NeRestoranas“ šefo edukacijoje „Skanaus ir gražaus patiekalo paslaptys“ įsikūrusioje kavinėje „NeRestoranas“. Renginys yra projekto „Nauja potyrių banga – 2“, finansuojamo Kauno rajono savivaldybės (jaunimo veiklos projektai), dalis.

Kavinės „NeRestoranas“ šefas mielai dalijosi tiksliais patiekalų receptais ir šmaikščiomis jų perėmimo istorijomis, kvietė kartu su kibinų raitymo meistru tobulinti dailiojo kraštelio raitymo įgūdžius, išdavė burnoje tirpstančios panakotos su uogomis paslaptis.

Projekto vadovė Kauno rajono muziejaus direktoriaus pavaduotoja Rita Pudževelienė džiaugėsi susirinkusiais jaunuoliais ir jų entuziazmu mokytis, nes turint žinių kulinarija suteikia galimybę išreikšti savo kūrybiškumą, mėgautis maisto ruošimo procesu ir rezultatu.

Baigiantis edukacijai kavinės šefas Tomas pakvietė į kitus „NeRestoranas“organizuojamus edukacinius renginius, kurie apima ne tik jau tradiciniais tampančių patiekalų gamybą, bet ir molekulinės virtuvės šedevrų kūrimą.

Alinos Butrimės nuotr.